Idag har treorna i läsutmaningen haft boksamtal med 5 A på Bäckaslövsskolan i Växjö. Susanne och Therése har planerat för detta och vi hade upplevelse som utgångspunkt i samtalet.

Skärmavbild 2016-02-18 kl. 10.01.51

Här är de böcker vi från Dalhemsskolan presenterade.

IMG_1145

Först visade Alicha boken Min faster Vampyrhönan. Hon berättade att den är rolig och spännande. Alicha upplever läsningen spännande.

IMG_1146

Angelina berättade att hon upplevde boken som tråkig. Hon förväntade sig en bra bok eftersom framsidan såg spännande ut och känner sig besviken när hon läser.

IMG_1147

Lawand känner sig glad när han läser om Pippi. Pippi gör en massa tokiga saker som att baka 500 pepparkakor på golvet.

IMG_1149

Sullay tycker att boken är svår för att stilen i delar av boken är svårläst. Men han känner ändå spänning.

IMG_1150

Mariam tycker att boken är bra och hon känner sig glad när hon läser. Boken är bra och spännande.

IMG_1152

Olivias bok är spännande och läskig. Den handlar om en flicka som får bo på rum 213 på  ett läger. Hennes vänner säger att det är otursrummet. Olivia känner sig lite rädd när hon läser.

IMG_1153

Amar tipsar om sin bok Rymdresan av Christer Fuglesang. Christer är astronaut och har faktiskt varit i rymden och kan berätta om hur det är på riktigt. Amar känner sig glad och nyfiken när han läser. Han får lära sig spännande nya ord som elektron och antiproton.

IMG_1151

Nellie ville tipsa om Skogens systrar. Det är andra gången hon läser den, för de har haft den som högläsningsbok i klassen. Den är rolig, spännande och gör att man bara vill läsa och läsa. Dessutom finns det flera böcker i samma serie.

Vi tyckte att det trevligt och spännande att bokprata med eleverna på Bäckaslövsskolan. Vi fick flera nya tips på böcker som verkar bra. Vi fick också lära oss vad gestaltande beskrivning är. Det är något vi kan arbeta vidare med.

Tänk att vi kunde titta in i ett annat klassrum och prata med elever på ett annat ställe! Detta kommer vi säkert att göra flera gånger. Susanne känner lärare på fler ställen i Sverige och dessutom en lärare som arbetar på en svensk skola i Spanien.

Bäckaslösvskolans presenterade böcker finns här http://attlaratillsammans.blogspot.se/2016/02/boksamtal-online-bockerna-vi-pratade-om.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation